Nursel Ergin, Şef Rafet İnce ile birlikte Kayısı Aşı yapımını gösterdi.
Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
500 gr gün kurusu kayısısı
500 gr haşlanmış nohut
5 diş sarımsak
Yarım su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Soğanlar doğranır ve etle beraber rengi dönene kadar kavrulur. Suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirilir. Suyunu çeken etin içine tarçın ve gün kuyusu kayısısı bütün halinde atılır. Haşlanmış nohut ilave edilir. Biber salçası da eklenerek kavrulmaya devam edilir. Pekmez ilave edilir. Üstüne çıkana kadar su ilave edilir. Karabiber, tuz, bütün halinde sarımsaklar ve tereyağı eklenir ve pişirmeye bırakılır.