Ev Yapımı İskender

Nursel'in Evi'nde günün konuğu Fatoş Yağcı sizler için ev yapımı iskender tarifinin yapımını gösterdi.

Malzemeler;
700 gr bütün dana antrikot
4 adet tırnaklı pide 
2 yemek kaşığı sıvıyağ 
Karabiber 
Pulbiber 
Kekik 
Tuz 
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
Sunum;
Yeşil biber 
Domates 
Kuru soğan 
Dana antrikotu geceden buzdolabının dondurucusunda bekletin ve çıkardıktan yarım saat sonra incecik dilimleyin. Sıvıyağ eklediğiniz tavanızda kızartın. Karabiber, pulbiber, tuz, ve kekik ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. 
Sosu için; sıvıyağ eklediğiniz tavanıza domates ve biber salçalarını, su ekleyip pişirin. 
Tırnak pideleri küp küp doğrayıp çık az sıvıyağ eklediğiniz tavanızda kızartın. 
Sunum tabağına aldığınız tırnak pidelerin üzerine sosunuzu ve etlerinizi koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

ABONE OL
Google News