Birbirinden farklı lezzetlere ev sahipliği yapan Nursel'in Evi'nde 52 saniyede Kadayıflı Pilav tarifi verildi
150 gr çiğ kadayıf
250 gr haşlanmış tavuk göğsü
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kabuksuz badem
2 yemek kaşığı margarin
Pilavı İçin;
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
3 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Tereyağı-sıvıyağ ekleyip erittiğiniz tavanızda küp doğradığımız soğanları pembeleşince kadar kavurun. Sırasıyla dolmalık fıstık, pirinç, kuş üzümü, tavuk suyu ve baharatları ekleyin ve demlenmeye bırakın.
Çiğ kadayıfları erittiğiniz tereyağı ile harmanlayın.
Yuvarlak cam fırın kabınızı margarinle yağlayın, bademleri dilediğiniz gibi dizin ve kadayıfların yarısını bastırarak yerleştirin. Kadayıfların içine haşlanmış didiklenmiş tavukları ve pilavınızı koyun. Geri kalan kadayıflarda üzerini kapatıp önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.