Hamuru için, suyu bir kaba koyun. Üzerine tuzu ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Ardından unu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Daha sonra hamuru açıp bolca unladıktan sonra, hamuru oklavaya sarıp uzunlamasına kesin. Kestikten sonra oklavayı hamurdan çıkarıp 3'er parmak kalınlığında tekrar kesin.
Yine sonrasında ince ince erişte gibi kesip, ardından tekrar keserek ufak kare şeklinde hamurlar elde edin.
Daha sonra bu hamurları erişte gibi iyice kurutun.
Kuruttuğunuz hamurları kaynayan suyun içine atarak haşlayın.
O haşlanırken diğer tarafta tereyağında yumurtaları pişirin.
Haşlanan erişteleri soğuk sudan geçirip yoğurtlayın.
Ardından bir kaba alıp üzerine pişirdiğiniz yumurtayı koyup pul biberi de serperek servis edin.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Fadime Elbay oldu. Fadime Elbay, Sivas mutfağına özgü "Sivas Ketesi", "Patlıcan Pehli", "Gazete Baklavası" ve "Yumurtalı Subura" hazırladı.
Afiyet olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.