Kütahya Mutfağından Kuru Yufkadan Kaymaklı Baklava
Kütahya Mutfağından Kuru Yufkadan Kaymaklı Baklava
Malzemeler
Un, tuz ve su ile yufka hamuru oluşturulur, sacda/tavada pişirilir.
Yufkalara su serpilip ıslatıldıktan sonra dinlendirilir.
Yağlanmış tepsiye yufka konur üzerine kaymak sürülür ve çekilmiş ceviz dökülür.
Diğer katların arasınada aynı şekilde uygulanır.
Üçgen kesilir.
Ardından yuvarlak kesilir.
Üzeri için tereyağı eritilip sıvı yağla karıştırılıp dökülür.
180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir, çıktığında şerbeti dökülür.
Afiyet olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.