Un, maya, ayran, yumurta, ılık su, tuz ve şeker karıştırılıp yoğrulur.
Üzerine hafif yağ dökülür.
Kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
İçi için peynir küp küp doğranır, domatesler ikiye bölünür.
Sosu için biber salçası, domates sosu, kekik ve fesleğen yağda döndürülür.
Kelepçeli kalıbın ortasına yağlayarak küçük kap konur.
Hamurdan parçalar kopartılıp içine kaşar ve domates konup yuvarlanır.
Kabın çevresine yerleştirilir.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu dökülerek pişirilir. Çıktıktan sonra sosu ortadaki kaba dökülür.
Afiyet olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.