Bulgur ve pirinç başka tencerede soğan başka tencerede pişirilir.
Soğana bol yağ eklenir.
Biraz döndürdükten sonra domates salçası, biber salçası ve toz biber eklenerek pişmeye bırakılır.
Dinlenen hamur bezelere ayrılır.
Pişen soğanlar pilavın üstüne dökülürerek karıştırılır ardından soğumaya bırakılır.
Hamur yufka gibi genişçe açılmaya başlanır.
Pişirilecek sac yağlanır ve yufkalar yerleştirilir.
Birinci kattan sonra hazır olan pilav ve soğandan kalan salçalı su yufkanın üzerine yayılır.
Son kata da salçalı sudan döküldükten sonra börek pişirilir.
Afiyet olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.