Yeşil biberler de eklendikten sonra üzerine en son sos dökülür ve servis edilir.
MALZEMELER
6 dilim kuzu boyun eti
1 adet tandır ekmeği
10 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Su
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
6 dilim kuzu boyun etli düdüklüde haşlanır. Haşlanan etler didiklenir. 1 yemek kaşığı tereyağında etler kavrulur. Yeşil biberler közlenir ayıklanır . 2 adet kuru soğan piyazlık doğranır sumak ve tuz ile yoğrulur. Ekmekler küp küp doğranır ve sunum kabına alınır. Et suyu ile ekmekler ıslatılır. Üzerine etler konulur. Sosu için tereyağı ve sıvıyağında biber salçası kızdırılır. Kenarları soğanla süslenen sunum kabının ortasına yoğurt dökülür. Yeşil biberler de eklendikten sonra üzerine en son sos dökülür ve servis edilir.
MALZEMELER
6 dilim kuzu boyun eti
1 adet tandır ekmeği
10 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Su
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
6 dilim kuzu boyun etli düdüklüde haşlanır. Haşlanan etler didiklenir. 1 yemek kaşığı tereyağında etler kavrulur. Yeşil biberler közlenir ayıklanır . 2 adet kuru soğan piyazlık doğranır sumak ve tuz ile yoğrulur. Ekmekler küp küp doğranır ve sunum kabına alınır. Et suyu ile ekmekler ıslatılır. Üzerine etler konulur. Sosu için tereyağı ve sıvıyağında biber salçası kızdırılır. Kenarları soğanla süslenen sunum kabının ortasına yoğurt dökülür. Yeşil biberler de eklendikten sonra üzerine en son sos dökülür ve servis edilir.
MALZEMELER
6 dilim kuzu boyun eti
1 adet tandır ekmeği
10 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Su
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
6 dilim kuzu boyun etli düdüklüde haşlanır. Haşlanan etler didiklenir. 1 yemek kaşığı tereyağında etler kavrulur. Yeşil biberler közlenir ayıklanır . 2 adet kuru soğan piyazlık doğranır sumak ve tuz ile yoğrulur. Ekmekler küp küp doğranır ve sunum kabına alınır. Et suyu ile ekmekler ıslatılır. Üzerine etler konulur. Sosu için tereyağı ve sıvıyağında biber salçası kızdırılır. Kenarları soğanla süslenen sunum kabının ortasına yoğurt dökülür. Yeşil biberler de eklendikten sonra üzerine en son sos dökülür ve servis edilir.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.