Soğan, un, yumurta, karabiber, tuz ve kıyma yoğrulur 4 eşit parçaya bölünür. Bölünen parçalar oklavayla açılır ve bıçakla şeritler halinde kesilir.
Şeritler silindir şeklinde yuvarlanır ve bıçakla minik parçalara ayrılır.
Elle yassılaştırılan hamurlar sıvıyağda kızartılır.
Bir tencereye tereyağı alınır domates ve biber salçaları eklenerek çevrilir.
İçine kırmızı biber, haşlanmış nohut, etsuyu eklenerek kaynamaya bırakılır.
Kaynayan karışıma kızaran hamurlar eklenir. Sıcak sıcak servis edilir.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Filiz Şengün oldu. Filiz Şengün, Aydın mutfağına özgü “Köy Kızartması”, “Yuvarlama”, “İncir Tatlısı” ve “Pürpeç Böreği” yaptı.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Filiz Şengün oldu. Filiz Şengün, Aydın mutfağına özgü “Köy Kızartması”, “Yuvarlama”, “İncir Tatlısı” ve “Pürpeç Böreği” yaptı.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Filiz Şengün oldu. Filiz Şengün, Aydın mutfağına özgü “Köy Kızartması”, “Yuvarlama”, “İncir Tatlısı” ve “Pürpeç Böreği” yaptı.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Filiz Şengün oldu. Filiz Şengün, Aydın mutfağına özgü “Köy Kızartması”, “Yuvarlama”, “İncir Tatlısı” ve “Pürpeç Böreği” yaptı.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.