ISPANAKLI BÖREK HAMURU İÇİN: 1 kilo un 1 yemek kaşığı tuz 1 çay bardağı zeytinyağı Su İÇ HARCI İÇİN: Yarım kilo ıspanak 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tuzlu yoğurt 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı kekik 3 yemek kaşığı zeytinyağı
AÇMAK İÇİN: Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yoğurma kabına un, tuz alınır, azar azar su eklenerek hamur yoğurulur. Ele biraz zeytinyağı alnıp hamur bu şekilde biraz daha çevirilir.
Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yuvarlanır.
Bezeler zeytinyağlanarak elle açılır ve dörde katlanarak tepsiye konulur.
Bu şekilde 15 dakika bekletilir. Soğanlar yemeklik doğranır.
İçine tuzlu yoğurt, salça, kekik ve zeytinyağı dökülerek harmanlanır.
Ispanaklar küçük doğranır ve elle ovulur ardından da soğanlı karışıma eklenir.
Dinlenen hamurlar zeytinyağı yardımıyla yine el kullanılarak açılır.
Dinlenen hamurlar zeytinyağı yardımıyla yine el kullanılarak açılır.
Elle hafifçe bastırılır ve 250 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Afiyetler olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.