Hıngel

SİVAS/NUREFŞAN HANIM'IN MUTFAĞINDAN :

HINGEL

Hamuru İçin;
2 su bardağı su
1 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin;
5 adet patates
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
Haşlamak İçin;
Tuz
Su

Hamuru için yumurta , tuz ve su kaba koyulur. Üzerine un da eklendikten sonra hamur yoğrulur. İyice yoğrulduktan sonra hamur 4 bezeye ayrılır. Önceden haşlanan patatesler ezilir ve üzerine tuz, pul biber,karabiber eklenir. Hamurlar orta büyüklükte açılır. Açılan hamur yuvarlak bir kapak veya su bardağı yardımıyla kesilir. Kesilen hamurların üzerine yapılan iç harç koyulup üstü ve altı biraz kapatılıp sağından ve solundan katlanarak örgü şekli verilir. Su kaynatılıp kaynayan suyun içine örgü hamurlar atılır ve haşlanır. Haşlanan hamurlar bir kaba alınıp üzeri için tereyağı yakilarak servis edilir

 

ABONE OL
Google News