Nursel Ergin bugün mutfaktaki konuğu Özbekistanlı Gül Ergen ile Özbek Mantısı yapımını gösterdi.
Malzemeler;
Hamuru için;
500 gram un
3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Bal kabaklı harcı için;
200 gram bal kabağı
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı toz şeker
Biberiye
Zıra (kimyon)
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Patatesli harcı için;
3 adet patates
3 adet kuru soğan
50 gram kuyruk yağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Biberiye
Kırmızı toz biber
Kişniş
Zıra (kimyon)
Tuz
Etli Harcı için;
500 gram satır arası et
3 adet kuru soğan
50 gram kuyruk yağı
Kırmızı toz biber
Kişniş
Zıra (kimyon)
Tuz
Sunumu için;
Sarımsaklı yoğurt
1 adet kuru soğan
Kişniş
Maydanoz
Taze reyhan