Nursel Ergin her perşembe olduğu gibi mutfağa girip sosyete mantısı yapımını gösteriyor.
Malzemeler;
3 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
İç Harcı için;
1 adet kuru soğan
400 gr dana kıyma
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
Karıştırma kabına rendelediğiniz soğan, kıyma, tuz, karabiber ekleyip iyice yoğurun.Yufka 4’e kesilir. Her parçanın üzerine iç harçtan serpilir. Rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarılır. Üzerine tereyağ ve yumurta karışımından sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alınır.Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırdığınız kırmızı biber dökülür. Afiyet olsun.