MALZEMELERİ: HAMURU İÇİN: 2 su bardağı süt 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 paket yaş maya Yarım çay bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN: 2 su bardağı ceviz 5 yemek kaşığı yenibahar 3 yemek tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı toz şeker
HAMURU AÇMAK İÇİN: Yarım su bardağı sıvı yağ ÜZERİ İÇİN: 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ilık süt, ılık su, şeker, yaş maya, tuz, sıvı yağ karıştırılır. Unu da kontrollü koyularak hamur yoğurulur. Yumuşak kıvamdaki hamur sarılarak 20 dakika dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen hamur dörde bölünür. El sıvı yağlanarak hamur tezgaha alınır ve yine sıvı yağla açılır.
Hamurun üzerine rondodan geçirilmiş ceviz, yenibahar, tarçın, toz şeker serpilir. Hamur rulo şeklinde sarılır.
Rulo 3 parmak genişliğinde dilimlenir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır.
Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı cevizli lokumların üzerine sürülür. Lokumlar 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.