Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Remziye Uyar oldu. Remziye Uyar, Urfa mutfağına özgü "Evde Sucuk", "Suriye Usulü Patlıcan Dolması", "Tahinli Hurmalı Tatlı" ve "Basma Köfte" pişirdi.
TAHİNLİ HURMALI TATLI
250 gr hurma
1 çay bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Diğer tarafta sıvıyağı ve tahini bir tencereye koyup 2 dakika kadar kavurun. Ardından çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları da ekleyip 2-3 dakika pişirin. Sonrasında blendırla hurmaları ezip başka bir kaba alın. Üzerine cevizleri rondodan geçirip ekleyin. Sonrasında hepsini birlikte karıştırıp misket büyüklüğünde toplar haline getirin. Son olarak hindistan cevizine buladıktan sonra servis edin.