Limonlu Pasta

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Aliye Özmen oldu. Aliye Özmen, çay saati lezzetlerinden "Lorlu Piramit Pasta", "Kabaklı Kiş", "Pancarlı Kısır" ve "Limonlu Pasta" hazırladı.

 

LİMONLU PASTA
KEKİ İÇİN 
5 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı nişasta
1 adet limon
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı su
MUHALLEBİSİ İÇİN
10 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı su
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket krema
JÖLESİ İÇİN
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet limon
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı su
ÜZERİ İÇİN
2 adet limon
Muhallebisi için şekeri bir tencereye koyun. Üzerine limon suyunu ve yumurtayı ekleyin. Daha sonra nişasta, limon kabuğu rendesi ve suyu da ekleyip çırparak pişirin. Piştikten sonra biraz soğutun. Muhallebi soğuduktan sonra üzerine kremayı ekleyip tekrar mikserle çırpın. Diğer tarafta keki için yumurtaları bir kaba kırın. Ardından toz şekeri ve suyu da ekleyip mikserle çırpın. Daha sonra yarım limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Sonrasında nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip tekrar mikserle çırpın. Ardından hazırladığımız keki kelepçeli kalıba döküp 185 derecede fırına vererek pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp biraz soğutun. O soğurken jölesi için limon suyunu bir tencereye koyun. Üzerine suyu, nişastayı ve şekeri de ekleyip pişirin. Diğer tarafta soğuyan kekin üst kısmını alıp kalan kısmını ikiye ayırın. Ayırdığınız kekin alt tabanının üzerine yaptığınız muhallebiden sürüp diğer keki üzerine kapatın. Ardından kalan muhallebiyi kenarlarına ve üzerine iyice yayın. Sonrasında limonları halka halka dilimleyip yaptığınız jöleye batırdıktan sonra pastanın her yerini bu limonlarla süsleyip buzdolabına koyun. Biraz soğuduktan sonra servis edin.