Ev Usulü Makaron

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Mehtap Çalışkan oldu. Mehtap Çalışkan, İstanbul'dan Çay saati mutfağına özgü "Volovan", "Çilekli Pasta", "Mantarlı Kiş" ve "Ev Usulü Makaron" hazırladı. 

EV USULÜ MAKARON

HAMURU İÇİN
110 gr yumurta akı
250 gr pudra şekeri
500 gr badem unu
KREMASI İÇİN
200 ml krema
300 gr beyaz çikolata
1 su bardağı toz yeşil fıstık
50 gr tereyağı
Badem unu bir kaba koyun. Üzerine pudra şekerini ekleyin. Daha sonra yumurta akını da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurdunuz hamuru 2 rulo haline getirip birer parmak kalınlığında kesin. Sonrasında hafif yuvarlayıp tepsiye dizin. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecede fırına vererek pişirin. Kreması için kremayı bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra beyaz çikolatayı ekleyip içerisinde eritin. Daha sonra tereyağını ve antep fıstığını da ekleyip hepsini birlikte pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Son olarak 2 makaronu üst üste koyup arasına yaptığınız kremadan sürüp servis edin.