Nursel Ergin, Kurban Bayramı’nın ikinci günü Darülaceze’yi ziyaret etti. Aynı zamanda, konuğu Ümmiye Koçak ile “Zeytinyağlı Dolma”, “Yüksük Çorbası” ve “Cevizli Pekmezli Helva” yaptı
Hamuru için;
3 su bardağı un 1 adet yumurta Bir tutam tuz Aldığı kadar su
İç Harcı için;
250 gr dana kıyma 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salçası Birkaç dal maydanoz Kimyon Pulbiber Karabiber Nane Tuz
Çorbası için;
1,5 su bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı domates salçası Nane Karabiber
Bir karıştırma kabında kıyma, ince ince doğradığınız soğanı, maydanozu , salçayı , pulbiber, kimyon, tuz, nane ve karabiberi bir güzel yoğurup harcını hazırlayın. Ayrı bir kaba un ve tuzu alıp eleyin ortasını havuz gibi açın içine yumurta ve suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve bir süre dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan bezeler alın mantı hamuru şeklinde açın , açtığınız hamurdan baş parmağının ucu kalınlığında kareler kesin. Kare hamurların ortasına daha önce hazırladığınız harçtan koyup çapraz bir şekilde üçgen gibi kapatın. Diğer iki ucu serçe parmağınız etrafında birleştirip yüzük biçiminde kapatın. Büyük ve genişçe bir tencerede sıvıyağ da salçayı kavurun ve su ekleyin. Kaynayan suyun içerisine nohutları ve hazırladığınız hamurları içine ilave edin. Hamurlar pişinceye kadar pişirin. bir tavada tereyağını eritip naneyi kızdırıp kaynayan çorbaya dökün. Yüksük çorbası servise hazır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.