Nursel Ergin'in İkinci konuğu Şarkıcı Şükriye Tutkun ile “Vişneli Mantı” ve “Osmanlı Tavası” yaptı.
Hamuru için;
500 gr un Bir tutam tuz Aldığı kadar ılık su
İç Harcı için; 500 gr vişne
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt Tereyağı Pulbiber Kuru nane
Yoğurma kabına un, tuz ve su ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üstünü örtün ve dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın. İlk bezeyi tezgaha un serperek açın. Su bardağı ile yuvarlak hamur parçaları kesin. Hamur parçalarının içine 1 tane vişne koyarak önce yarım ay şeklinde kapatın sonra uçlarından birbirine yapıştırın. Mantıları kaynar suda haşlayın, süzün. Sunum tabağına aldığınız vişneli mantıları üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı pulbiber ve kuru nane gezdirerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.