Nursel Ergin, konuğu Cangül Dağlaraşar ile “Biftekli Sarma” ve “Tavuklu Nohutlu Kereviz Çorbası” yaptı
Malzemeler
2 adet orta boy kereviz 5 adet tavuk but 3 adet havuç 2 adet patates 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı Arpa şehriye Karabiber Tuz
Tavukları haşlamak için; 1 tutam maydanoz 4 adet defne yaprağı 1 adet kuru soğan
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı Yarım limon suyu 1 yemek kaşığı un
Tenceremize tavuk, maydanoz, defne yaprağı, soğan, tuz ve yeterince su ekleyip pişirin. Süzün. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kaynayan tavuk suyuna ekleyin. Üzerine didiklediğiniz tavukları, küp küp doğradığımız kerevizleri, şehriyeyi, haşlanmış nohutları, baharatlarınızı ekleyin kaynamaya bırakın. Terbiyesi için; yumurta, limon suyu ve unu çırpıp çorbanıza yavaşça ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra sunuma hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.