2,5 su bardağı ince bulgur 2 adet haşlanmış patates 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı un 3 adet yumurta 1 yemek kaşığı biber salça 1 yemek kaşığı domates salçası Sıvıyağ Karabiber Kimyon Tuz
İç Harcı İçin;
500 gr dana kıyma 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Bir tutam maydanoz Ceviz içi Sıvıyağ
Üzeri İçin; 1 çay bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı
Geniş bir kabın içerisine aldığımız irmik ve bulguru sıcak su ile ıslatın, şişmesini bekleyin. Un , yumurta(1 tam 2 yumurta beyazı) karabiber, tuz , biber ve domates salçasını, kimyon, ezilmiş patatesleri ekleyip yoğurun. Hazırlanan malzemeyi ikiye ayırıp dolaba atın dinlendirin. Ayrı bir tavaya sıvıyağ ve kıymaları ekleyip kavurmaya başlayın(biraz su ekleyip kıymayı yumuşatın)Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Biber salçası, domates salçası, ceviz içi ekleyip ateşten almadan maydanozları ilave edin. İç harcınız hazır. Tepsinizi yağlayın. Dolaptan çıkardığınız bulgur hamurunun bir parçasını tepsiye yayın. Üzerine iç harcı dağıtın. En üste bulgur hamurunun diğer parçasını yayın ve yağlayın. Sonra kare dilimleri halinde kesin. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk pişirin. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.