2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya Bir tutam tuz Aldığı kadar un
İçi için;
500 gr dana kıyma 3 adet kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber Kırmızı Toz biber
Hamurları yağlamak için;
3 yemek kaşığı tereyağı
Sunumu için;
Sarımsaklı yoğurt Tereyağı Pulbiber
İç harcı için; geniş bir tavada yağı kızdırın, yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Kıymayı , karabiberi, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Hamuru için; ılık su, şeker, kuru maya, tuz ve aldığı kadar un yoğurulur. Hamur kabarana kadar dinlendirilir. Hamurdan 7 tane beze alınır, 7 bezenin her katına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste konur. Hepsini birden un serperek oklava yardımıyla büyütün. Yağladığımız hamuru büzüştüre büzüştüre tepsiye yerleştirin. Üzerine iç harcı dökün. Diğer hamurlara aynı işlemi yapın. İç harcın üzerini diğer hamur ile kapatın. hamurun ortasından başlayarak kahve fincanı ile bütün hamuru kesin. Üzerine tereyağı sürün önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin( imkanınız varsa toprak fırında pişirin)
Sunum tabağına aldığınız fincan mantılarını sarımsaklı yoğurt ve üzerine tereyağlı pulbiber ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.