Nursel Ergin, Kurban Bayramı’nın ikinci günü Darülaceze’yi ziyaret etti. Aynı zamanda, konuğu Ümmiye Koçak ile “Zeytinyağlı Dolma”, “Yüksük Çorbası” ve “Cevizli Pekmezli Helva” yaptı
Malzemeler :
3 su bardağı un 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 4 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pekmez
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Erimiş tereyağının içine cevizi koyup kavurmaya başlayın. Un ilave edip pembelesinceye kadar kavrun. Pekmezi yavaş yaval ilave edin, sürekli karştırılarak pekmezi yedirin. Helvanızı istediğiniz gibi sunanilirsiniz. İsterseniz küçük parçalar kopararak sıkın , hindistan cevizine bulayarak sunum tabağına alın yada kaselere koyup ters çevirip üzerine hindistan cevizi serpip ikram edebilirsiniz.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.