Nursel Ergin'in ikinci konuğu Merlin Yılmaz ile ise "Bolonez Soslu Lazanya" ve "Asya Usulü Tavuk" yaptı
1 su bardağı Parmesan 250 gr Mozarella Peyniri 12 adet Lazanya Yaprağı
Bolonez Sosu için;
500 gr dana kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 2 adet kereviz sapı 1,5 su bardağı domates sosu Yarım su bardağı süt 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sıcak su Tuz Karabiber
Beşamel Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2,5 su bardağı süt 1 adet Muskat rendesi
Bolonez sosu için zeytinyağ koyduğumuz tavaya 1 diş sarımsak(bütün) ekleriz, kokusunun yağa geçmesini isteriz. Sarımsağı çıkarıp sırasıyla küçük küçük doğranmış soğanları, sıcak su, küp küp doğranmış havuçları, doğranmış kereviz saplarını, kıyma, tuz, karabiber, domates sosu , süt ekleyip kaynamaya bırakın. Sonra ateşi kısın, kapağını kapatmadan 1 saate yakın pişirin.
Beşamel sos için; Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyin,1 dakika karıştırarak pişirin. Sütü ekleyin. Sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın. muskatla tatlandırın. Kaynar suya Lazanya yapraklarını batırıp çıkarıp soğuk suya batırıp çıkarın ve bir bez üstüne alın. Fırına dayanıklı kabın en altına beşamel sostan ve Bolonez sostan biraz dökün ve yayın, ardından lazanya yapraklarını serin. Beşamel sos, bolognese sos ve lazanya yaprağı ve aralarına Mozarella peyniri , kaşar peyniri de serperek soslar bitene kadar tekrarlayın. En üstü lazanya yaprağıyla kapatın. Kalan beşamel sosu Bolonez sosu ile karıştırıp üzerine yayın. Dilerseniz mozerella peyniri veya kaşar peyniri serpin. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.