Nursel Ergin, konuğu Cangül Dağlaraşar ile “Biftekli Sarma” ve “Tavuklu Nohutlu Kereviz Çorbası” yaptı
Marinesi için;
1 çay bardağı süt Zeytinyağı Karabiber Tuz
İçi harcı için;
2 adet sarı dolmalık biber 2 adet kırmızı dolmalık biber 4 adet yeşil dolmalık biber 2 adet havuç Tuz Karabiber
Domates sosu için;
3 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay bardağı su Karabiber Tuz
Biftekleri 1 gece önceden süt, zeytinyağ, karabiber ve tuzla marine edin. Buzdolabında dinlendirin. İç harcı için; havuçları ve biberleri jülyen şekilde doğrayın. Tavaya biraz sıvı yağ koyup üzerine havuçları ekleyip kavurun. Biraz yumuşadıktan sonra biberleri ekleyin. Biraz karabiber ve tuzda ekleyip sebzeler biraz yumuşadıktan sona altını kapatın.
Biftekleri kızartın, her bifteğin içine yeteri kadar sebzeli harçtan koyup biftekleri rulo yapıp kürdanla tutturun. Sosu içinde kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Salça, sarımsak, bal, karabiber, tuz, su ekleyip sosumuzu hazırlayın. Biftekleri fırın kabına dizip üzerine domates sosunu dökün. 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.