Nursel Ergin'in ikinci konuğu Merlin Yılmaz ile ise "Bolonez Soslu Lazanya" ve "Asya Usulü Tavuk" yaptı
7 adet tavuk but
Marinesi için;
2 diş sarımsak Yarım su bardağı soya sosu 1 limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Püresi için;
1 kg patates 2 su bardağı süt 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı hardal Karabiber Tuz
Sunumu için;
1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet sarı dolmalık biber 1 adet yeşil dolmalık biber Dereotu
Püresi için; Küp küp patatesleri, süt, su , tuz, karabiber, Tereyağı, tuz , karabiber ekleyip kapağını kapatıp haşlayın. Biraz daha tereyağı ve hardal ekleyip robottan geçirin. Marinesi için; tavuğun kıkırdak kısmını üstten kesin. Aynı zamanda tavuğu kemikten ayıracak şekilde alt kısmından da kıkırdağı kesin. Borcama aldığınız tavuk butlarına soya sosu, limon kabuğu rendesi, zencefil rendesi ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın ve marine olması için dinlendirin. Marine olan tavuk butlarını borcama dik birşekilde yerleştirip aliminyum folyo ile üstte çıplak kalan kemik kısımlarını kaplayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sunum tabağına aldığınız tavuk butlarını patates püresi ve küp küp doğradığınız kırmızı, yeşil ve sarı biberlerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.