Nursel Ergin bugün mutfaktaki konuğu Nilgün Öğretici ile köfteli brüksel lahanası yapımını gösteriyor.
Malzemeler;
1,5 kg Brüksel lahanası
Köftesi için;
400 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı galeta unu
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
2 su bardağı su
Brüksel lahanalarının üst yapraklarını temizleyerek sap kısımlarını kesin. Ortadan ikiye kesin. (Tamamen ayrılmasın)Köftesi için; Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp iki parça lahananın arasına yerleştirin. Köfteli lahanaları fırın kabına dizin. Tereyağını tavada eritin. Domates -biber salçasını, sarımsak ilave edip karıştırın. Suyu ekleyip hazırladığınız sosu lahanaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun