Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 215. Bölüm Fragmanı / Isparta

Turgay Başyayla Isparta’daki lezzet yolculuğuna Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünden başlayarak devam ediyor. Misafirperver köy halkı tarafından davul, zurna ekibiyle karşılanıyor. Kazanda pelte tatlısı, kazanda kıymalı bulamaç, topalak çorbası, banak, tas kebabı, sini böreği yapılıyor. Hanımlar sac üzerinde gözleme, köy fırında muhacir somunu pişiriyor. Meşhur Isparta tandırının lezzet sırları ekrana geliyor. Sazan dolma, levrek ızgara, çupra tava, güveçte helva yapılıyor. Isparta’da lezzetiyle damaklarda farklı bir tat bırakan gül lokumunun püf noktaları anlatılıyor. Lezzet yolculuğunun son durağında kapama, kabine pilavı, irmik helvası pişiriliyor. Sunumda birbirinden güzel yöresel türküler seslendiriliyor.