Show TV canlı yayını, dizileri, eğlence programları, oyuncular ve daha fazlası için Show TV uygulamasını indirin

Show TV’de bu akşam saat 20.00’de ilk bölümüyle ekrana gelecek olan ‘Gülümse Yeter’i başrol oyuncuları Erdal Özyağcılar, Yılmaz Kunt ve Aslı Bekiroğlu, HT Magazin’e anlattı. ‘Gülümse Yeter’de ailesiyle yaşayan Hasan adında emektar bir şoförü canlandıran Özyağcılar, genç oyuncuların enerjisinden çok memnun olduğunu söyledi. Best Model 2015 ve Best Model World 2015 birincisi Yılmaz Kunt, diziyi “Gülümse Yeter en güzel gülen insanlar topluluğu” sözleriyle anlattı. Bekiroğlu ise “Romantik komedinin yanı sıra aile sıcaklığı ve samimiyetini görecekler” diyerek hikâyenin bir ailenin her ferdine hitap eden bir yapıda olduğunu söyledi.

Dizinin ismi bile güzel mesaj veriyor. ‘Gülümse Yeter’ nasıl bir dizi olacak?

Dizi ismi olmaktan çok bir yaşam bildirgesi gibi oldu. İnsanlar yaşamları boyunca gülümsemeyi unutmazlarsa hem psikolojik hem de fiziksel olarak daha rahat olurlar. Toplum olarak son dönemlerde ‘Gülümse Yeter’e çok ihtiyacımız var. Doktor reçetesi gibi; sabah, öğle, akşam, gülümse yeter. Hayatın reçetesini sunuyoruz.

Bu projeyi kabul etme sebebiniz ne oldu?

Yaklaşık 8-10 senedir proje tasarımı yapıyorum. Dizim olmadığı zamanlarda hayatımı bunlarla dolduruyorum. Son dizim yine SHOW TV’de yayınlanmıştı. Bu işlerle uğraşırken ‘Karadağlar’da beraber çalıştığımız Fatih Direnç aradı. Projeden bahsedince hikâyeyi çok sevdim. Sevmeseydim bir yıl daha çalışmazdım. Kore dizisinden uyarlama ama bizi anlatan bir senaryo. Yungsin’in adı Ahmet olunca olmuyor. İnsan dokusunun tutması gerekiyor.

‘Gülümse Yeter’in hikâyesi nedir?

Zengin bir aile fakir bir ailenin evine taşınmak zorunda kalıyor. Seyircinin taraf tutacağı, iki ailenin çekişmelerinin olacağı bir iş. Hikâyeyi anlatarak izleyiciye mesaj vermeyelim. Onlar diziyi kendi yapısı içerisinde izlesinler.

Dizide canlandırdığınız Hasan nasıl biri?

Hasan karakteri benim köpürtebileceğim bir karakter. Eşi vefat etmiş, oğlu, gelini ve torunuyla yaşıyor. Hasan Dede, Şevki Bey’in kırk yıllık emektar şoförü. Şevki Bey ölünce yerine oğlu Lütfü Bey geçmiş. Oturduğu evin arsasını Şevki Bey hediye etmiş. Hasan biraz yalnız kalmış ve Şevki Bey’e büyük bir aşkla bağlı. Çok tutumlu bir adam. Onu da ben ekledim, ‘Bu evde 13 kilo kilovattan fazla elektrik kullanılmayacak’ diyor. Kullanılan suyun metre küpüne bakıyor.

 



‘GENÇ OYUNCULAR KARAKTERİ YAŞIYOR

Genç oyuncularla çalışıyorsunuz. Onların performanslarını nasıl buluyorsunuz?

Gelini oynayan Aslı Altaylar çok güzel oynuyor. Ahmet (Sermet Yeşil) hakeza. Erkan (Sever) çok güzel bir Lütfü oldu. Seray (Kaya) var, Lütfü’nün büyük kızı Gül’ü oynuyor. O uyarlama olmadı. Dizinin tek Korelisi o. Adaptasyona uğramayan bir tek o var. Aslı (Bekiroğlu) çok şirin bir kız. Çocuksu bir enerjiyle oynuyor. Yılmaz da (Kunt) yeni şeylere öğrenmeye çok açık. Oğlumuz çok yakışıklı ve çok güzel gülüyor. Genç oyuncular karakteri yaşıyor gibi oynuyorlar, bu da çok güzel bir enerji yaratıyor.

‘Senaryoyu sevmesem bu yıl da çalışmazdım’ dediniz. Bu biraz da yılların verdiği bir avantaj mı yoksa ilk başladığınız dönemlerde de bu seçiciliği yapabiliyor muydunuz?

İnsan yiyebileceği malı satar. Ben de seyredebileceğim hikâyelerde oynamak istiyorum. Seyirci gözüyle bana bir şey vermiyorsa ben de seyirciye vermiyorum. Yaptığın işin bir alt metni olmalı. Topluma bir yerinden dokunmalı. Adını duyurmak, yüzünü tanıtmak için küçük tavizler verebilirsin. Bunu hep düşük seviyede tutmak lazım. Yeni çıkmış, ismi cismi belli değil ‘Bu rol benim dünya görüşüme uymuyor’ demesi biraz acemilik, biraz çocukluk oluyor. Sonrasında seçici olmakta yarar var.

İnsanlar ‘Gülümse Yeter’i neden izlemeli?

Hasan’ın orada gösterdiği vefa insanımızın hoşuna gidecektir. Hoş bir aşk izleyecekler. Temelinde ‘Ne oldum dememeli ne olacağım demeli’ sözü var. Bunların da seyirciyi etkileyeceğini düşünüyorum. Komedi zordur. Hikâyeyi doğru oturtursan karakter komik olur ama sadece komik olsun diye uğraşırsan seyirci gülmez. Zaman zaman romantik aile komedisinin olduğu, oda sıcaklığında, son derece keyifli bir iş.

 ‘AİLECEK KEYİFLE SEYREDİLECEK’

Best Model 2015 birincisi olarak tanındınız. Oyunculuk hep aklınızda var mıydı?

Yarışmaya girmeme menajerim Emrah Yıldız teşvik etmişti. Yarışmadan önce oyunculuk eğitimine başlamıştım. Oyunculuk fikri hep vardı. Yarışmada birinci olduktan bir ay sonra Belçika’daki dünya yarışmasında da birinci oldum. Türkiye’ye dönünce birçok yapım şirketiyle görüşmelerimiz oldu. İyi bir iş için bekledik. ‘Gülümse Yeter’ bu anlamda doğru seçimdi.

Dizide canlandırdığınız Sarp karakteri nasıl biri?

Sarp, ABD’de okuyup ailesinin yanına dönmüş bir mühendis. Ailesinin maddi durumu çok iyi değil. Sakin ve aklı başında. Gülmeyi seven biri.

Erdal Özyağcılar ve birçok değerli isimle bir aradasınız. Çekimler nasıl gidiyor?

Kariyerime Erdal Özyağcılar gibi bir oyuncuyla başlamak benim için çok büyük bir şans. Deneyim kazanmak için büyük fırsat yakaladığımı düşünüyorum. Onu izlerken şaşırıyorum. Matematiği o kadar farklı kuruyor ki bir önceki ve sonraki sahnelerin farkında olarak oynuyor.

İnsanlar ‘Gülümse Yeter’i neden izlemeli?

Ailecek keyifle seyredilebilecek bir hikâyemiz var. Amacımız insanları gülümsetebilmek. Gülmek ve aile sıcaklığını hissetmek isteyenler bizi izleyebilir.

 ‘DİZİDE AİLE SICAKLIĞINI VE SAMİMİYETİNİ GÖRECEKLER’

Kadroya nasıl dahil oldunuz?

Teklif menajerime gelmişti. İncelediğimizde bu güzel projenin benim için de güzel bir seçim olacağını düşündük. Senaryoyu okuduğumda Yasemin’i kendime yakın buldum. Kadronun çok iyi olması, bu yaşta böyle güzel isimlerle çalışmak benim için büyük bir şanstı ve diziye dahil oldum. Sonuçta zevk almadığım bir şeyin içinde olmak istemem. Sadece seyrederken değil, oynarken de gülümseten bir iş.

 Karakteriniz Yasemin nasıl biri?

Yasemin ailenin küçük kızı, zengin, şımarık ve sadece kendisiyle ilgilenen bir kız. Bir anda fakirleşince bunun şokunu yaşayacak. Bu süreç onun için zor olsa da seyirci için çok komik olacak.

Yasemin, ablasının da olduğu bir aşk üçgenin arasında kalacak gibi...

Sarp’la aslında nefretle başlayan hikâyeleri sonraları kafalarını karıştıracak. Sarp’la Yasemin her anlamda zıt iki karakter. Sarp zaten Gül’e âşık.

‘Adı Mutluluk’ dizisiyle tanındınız. Oyunculuğu seçerken aklınızda neler vardı? 

Oyunculuk ilk başta sadece şöhretten ibaretti. Ancak işin içine girip set arkasındaki emeği görünce şöhretin hiçbir şey olduğunu anladım. Şimdi şöhret değil başarılı bir oyuncu olmak istiyorum.

Seyirci bu diziyi neden izlemeli?

Dizide aile sıcaklığını ve samimiyetini görecekler. ‘Gülümse Yeter’ ailenin her ferdine hitap edebilecek bir dizi.

 

 

 

 

 

 

X