Ali Rıza'dan Arıza'ya!

Ali Rıza Altay, İstanbul’un mahalle kültürünü yitirmemiş semtinde ailesiyle yaşayan bir taksi şoförüdür. Savunmasız bir müşterisini zorla taksisinden indirmek isteyenlere karşı koymasıyla başlayan olaylar, Ali Rıza’nın küçük ve sıradan dünyasını tuzla buz etti. Ali Rıza, sıradan bir taksi şoförüyken, İstanbul’un en büyük suç krallığının tahtına yükseleceği zorunlu yolculuğuna çıktı. Bundan sonra da Ali Rıza değil, “ARIZA” olarak anılacak...

  • 1.

    İstanbul'un yeraltı dünyasının güçlü isimlerinden Haşmet Gürkan'ın 61. yaş günü için İstanbul'a dönen Halide kendisini hiç beklemediği olayların içinde kendini bulmuştu. Halide'ye takıntılı şekilde aşık olan Burak Ersoylu, Halide'nin İstanbul'da kalması için ona iş teklifi etti. İş teklifinin ardından Halide'ye evlenme teklifi etmeyi planlayan Burak'a Halide'nin yanıtı netti: hayır! Haşmet Gürkan adına verilen partiden hızlı adımlarla çıkan Halide kendisini Ali Rıza'nın taksisine attı.

    Kendi halinde taksisinde müşteri bekleyen Ali Rıza için hayatının dönüm noktası da o gece yaşanacaktı. Taksisine gece vakti binen Halide'yi zorla almaya çalışan Burak'a karşı gelen Ali Rıza'nın tüm hayatı değişecekti. Burak Ersoy'lu artık Ali Rıza'nın baş düşmanıydı. İntikam hırsıyla yanan Burak, Ali Rıza'nın kardeşinin düğününü basarak tüm ailenin en mutlu gününü büyük bir acıya boğdu. Çıkan kavgada Burak'ın silahından çıkan kurşunla vurulan Ali Rıza'nın kardeşi hayatını kaybetti... Mahkeme sonucunda Burak'ın serbest kalmasıyla Altay ailesi büyük bir hüzün yaşadı.

    Artık Ali Rıza için geriye tek bir seçenek vardı; adaleti kendi sağlayacak ve Burak'ı öldürecekti...

  • 2.

    İntikam için silahını Burak'a doğrultmuş olan Ali Rıza'yı telefonunun çalması durdurmuştu. Ali Rıza'nın oğlundan intikam almak üzere olduğunu öğrenen Fuat, Ali Rıza'nın tüm ailesini alıkoymuştu. Oldukça zor bir durumda kalan Ali Rıza tercihini ailesinden yana kullansa da içindeki ateş sönmedi. Halide'nin ve ailesinin desteğini alan Ali Rıza olanlar karşısında hem öfkeli hem de üzgündü. İntikamından vazgeçmeyen Ali Rıza kendisine yardım edebilecek Muzaffer'in yanına gidip büyük oyun için düğmeye bastı artık Ersoylu ailesinin baş düşmanı olan Ali Rıza yeraltı dünyasının en büyük ismi olacaktı. Hem intikamını alacak hem de Ersoylu ailesini bitirecek olan Ali Rıza, Ersoylu ailesinin büyük sevkiyatını engelledi. Zorla çalıştırılan tır şoförlerini kurtaran Ali Rıza İstanbul'da kendi namını yürütmeye başladı...

  • 3.

    Ali Rıza büyük sevkiyatı engelledikten sonra yeraltı dünyasının dikkatini çekmeyi başardı. Konsorsiyumu birbirine düşürmek isteyen Muzaffer yaydığı yanlış bilgi ile Fuat ve Haşmet'i karşı karşıya getirdi. Sabri'nin kaçırılmasıyla birlikte işler değişirken Ali Rıza ne yapıp edip Sabri'yi kurtarmaya karar verdi. Sabri'nin bulunduğu mekana Hasan ile birlikte baskın yapan Ali Rıza, Haşmet'in en güvendiği adamı Sabri'yi kurtarmayı başardı. Artık Ali Rıza ve Burak için hesaplaşma vakti. Dönüşü olmayan savaş başladı...

  • 4.

    Ali Rıza ve Burak'ın arasında büyük gerilim çalan telefonlarla son buldu. Haşmet ve Murat'ın emniyette olduğu haberiyle herkes emniyete giderken Gürkan ve Ersoylu ailesi arasında yaşanan fikir ayrılıkları tavan yaptı. Burak'ın yapamadığı sevkiyat konsorsiyumda ipleri kopma noktasına getirirken Burak, Haşmet'ten özür dileyeceğini belirtti. Burak'ın Halide'ye olan platonik aşkı büyük saldırıyı tetikledi. Yaşar hem Ali Rıza hem de Haşmet'e hain saldırı gerçekleştirdi! Ali Rıza yaralandığı çatışmada Haşmet'in saygısını kazandı. Muzaffer'den Yaşar'ın yerini öğrenen A.Rıza harekete geçti. Yaşar'ı Ali Rıza'dan önce bulan kişiyse Haşmet Gürkan'dı! Ali Rıza'nın namlusunun ucunda bu sefer Haşmet Gürkan vardı! İkili arasında yaşanacaklar şimdiden merak konusu oldu...

  • 5.

    Ali Rıza ve Haşmet aralarında yer alan güvensizliği ortak değerli ile aşmayı başardı... İkisinin tek isteği vardı konsorsiyumu yıkmak. Konsorsiyumu yıkmak için kaleyi içerden çökertmesi gerektiğini bilen Haşmet, Ali Rıza'yı sağ kolu yaptı... İntikamını geciktirecek olan Ali Rıza şartlar gereğince Burak ve Fuat'ın elini sıkmak zorunda kalacaktı ancak tüm her şey Nihan'ın intikamını almak için... İlk işi olarak Salman'ın tedarikçisini alt eden Ali Rıza konsorsiyumun karşısına elinde güçlü koz ile çımayı başardı. Salman'ın tedarikçisi Sadi'yi bulan Ali Rıza'yı ise yeni bir bilinmez beklemekteydi... Ali Rıza'nın Haşmet'in sağ kolu olması konsorsiyumda bütün dengeleri değiştirirken Halide ile arasındaki ilişkiyi de etkiledi... . Altaylar'ın evine gelen Halide, A.Rıza'nın babasının sağ kolu olduğunu söyledi. Ailesine daha önce davadan vazgeçeceğini söyleyen Ali Rıza, Halide'nin bu söyledikleriyle zor durumda kaldı. İkilinin arasında bundan sonra neler olacağı büyük merak uyandırdı...

  • 6.

    Halide'nin söylediklerinden sonra herkes Ali Rıza'dan bir cevap beklemeteydi. Gerçekleri her şeye rağmen gizleyen Ali Rıza yaptığı her şeyi Nihan'ın intikamı için yaptığını söyledi. Rukiye yaşadığı öfke ve sinir ile Ali Rıza'yı evden kovarak bir daha eve adım atmamasını istedi. Artık Ali Rıza yürüdüğü yolda bir başınaydı... Halide ise geçmişteki sırları aydınlatacak kilit bir kişinin, Behçet adında bir adamın izini sürmeye başlar. Ali Rıza konsorsiyumda yerini güçlendirecek yeni hamlesiyle hem Burak'ı ters köşeye düşürdü hem de konsorsiyumda ilk ciddi işini eline aldı. Ali Rıza'nın yeni görevi bir an önce Salman'ın sevkiyatını gerçekleştirmek oldu. Görevi gereği Burak ile birlikte çalışması gereken Ali Rıza'ya ise Burak'ın sürprizi vardı. Burak hem Ali Rıza hem Haşmet'ten intikamını alabilecek miydi?

  • 7.

    Salman'ın karşısında güç durumda kalan Ali Rıza ve Haşmet'i, Burak yaptığı hamle işe şaşırttı! Gerçekleşmeyen sevkiyatın arkasında Burak'ın olduğunu hisseden Ali Rıza, depodan silahların nasıl çalındığının peşine düştü. Konsorsiyumda Haşmet ile birlikte zor durumda kalan Ali Rıza'nın son şansı kalmıştı, kaybolan silahları bulmak... Silahların yerini bulmak için akıl oyunu yapan Ali Rıza istediğine ulaşır ancak Burak'ın Ali Rıza'ya hazırladığı acımasız sürprizi vardı!

  • 8.

    Ali Rıza, Burak'ın roketli saldırısından kurtulmuştur! Ferit, Hasan ve Haşmet'in yardımıyla molozların arasından çıkan Ali  Rıza'nın tek yapmak istediği Burak'ı öldürmektir ancak Haşmet buna mani olur. Patlayan silahlar ile birlikte herkesin başı büyük derde girdi! Cabir tüm konsorsiyuma karşı savaş başlatırken bu savaşı bitirmenin tek yolu olarak kardeşini isteyedi. Ali Rıza'nın artık yeni zorlu görevi Cabir'in kardeşini kaçırıp ona teslim etmekti! Ali Rıza ve Burak kurdukları plan ile Cabir'in kardeşini kaçırıp, Haşmet Ağa için takas yerine geçtiklerinde onları bekleyen bir sürpriz daha vardı. Cabir anlaşmasına uymayıp Haşmet Ağa'nın üzerine bomba yerleştirmişti! Ali Rıza kendisini tüm gücüyle uyaran Haşmet'i kolundan tutarak yakaladı. Cabir elini butona götürken Ali Rıza ve Haşmet'in nasıl kurtulacağı merak konusu oldu!

  • 9.

    Cabir'in bombalı saldırısından kurtulan Ali Rıza ve Haşmet Ağa çıkan çatışmada Cabir'in kardeşi Huzeyfe'yi öldürdü! Cabir artık Ali Rıza'nın ailesinin peşine düşmüştü. Ali Rıza tüm bu intikam hırsı ateşinde yaptığı cesur plan ile Cabir'in karşısına çıktı. Cabir'e teslim olan ve tutulduğu mekanda tek başına Cabir'i bitirmeyi hedefleyen Ali Rıza yaşadığı tüm işkencelere rağmen pes etmedi. Tutulduğu yerden kaçmayı başaran Ali Rıza adeta Arıza'ya dönüştü ve Cabir'in adamlarını teker teker indirdi ancak Cabir'in son hamlesi Ali Rıza'nın ailesine yönelik oldu. Mert'i ele geçiren Cabir, Ali Rıza'yı zor durumda bıraktı. Ali Rıza, Mert'i nasıl kurtaracak?

  • 10.

    Ali Rıza kardeşi Mert'i Cabir'in elinden kurtarıp hastaneye yetiştirirken intikam hırsıyla yanıp tutuşmaya başladı. Cabir adamlarıyla birlikte Ali Rıza'yı ve Haşmet'i bitirmek için hastahaneye baskına giderken Ali Rıza'nın kurduğu plan ile birlikte yakalandı! Ali Rıza'nın asıl hedefi şimdi başlıyordu... Cabir sayesinde konsorsiyumda yükselme planı olan Ali Rıza aklında olan fikir ile birlikte harekete geçti. Konsorsiyum üyelerinin saldırıya uğramasıın ardından gün sonunda kaçırılan Murat ve Derya'yı kurtaran Ali Rıza kahraman oldu! Cabir'i indirip konsorsiyumda yükselen Ali Rıza aynı zamanda Burak'ın işini bitirmiş oldu. Kazanan Ali Rıza Altay oldu!

  • 11.

    Ali Rıza'nın planıyla Burak konsorsiyumdan atılırken Ali Rıza onuruna verilen yemek büyük ses getirdi. Artık konsorsiyumun gücü Ali Rıza Altay oldu. Ali Rıza onuruna verilen yemekte Şehmuz'a gelen kötü haber ile birlikte ilk görev belli oldu. Şehmuz'un kaçırılan mallarını kurtaran Ali Rıza kumpası kuran kişiyi öğrendi. Çalınan malları bulan ancak kendi yolundan dönmeyen Ali Rıza tüm malları Şehmuz'un gözü önünde yaktı!

  • 12.

    Şehmuz'un mallarını yakan Ali Rıza, konsorsiyumda Haşmet'in desteğiyle açıklamasını yaparak kendini aklamayı başardı. Ali Rıza'ya konsorsiyumda destek veren Haşmet Ağa, Halide konusunda Ali Rıza'yı uyarmaktan geri kalmadı. Ali Rıza artık yeni bir yol ayrımındaydı. Numan'ın işini bitirmek için harekete geçen Ali Rıza, Ramço'nun yakalanmasıyla zor durumda kalsada yaşanan çatışmada Ramço'yu kurtarmayı başardı. Halide ile Ali Rıza'nın arasında olan yakınlıktan tedirgin olan Haşmet Ağa, kızına zarar gelmesini istemediği için Ali Rıza'yı açık bir dille uyardı. Bir yol ayrımına giren Ali Rıza'nın ne yapacağı merakla beklenirken finalde Halide'nin elinden tutarak Haşmet ve Melek'in karşısına çıktığı anlarda nefesler tutuldu. Çift aşklarını ilan ederken bu anlar Ali Rıza'nın, Halide için her şeyi göze alabileceğini bir kez daha gösterdi. Bu hamleye karşı Haşmet Ağa'nın tepkisi sert oldu. İkili arasındaki ipler kopma noktasına geldi.