Firuze ve Ayaz'ın hikayesi...

Her şey Firuze ile Ayaz’ın üniversitede ilan panosunda göz göze gelmesiyle başladı. O ilk bakışma ikilinin tüm hayatını değiştirecekti.

  • 1.

    Her şey Firuze ile Ayaz’ın üniversitede ilan panosunda göz göze gelmesiyle başladı. O ilk bakışma ikilinin tüm hayatını değiştirecekti.

  • 2.

    Hızlı başlayan aşkın önüne çıkan ilk engel ise Berrak oldu. Ayaz’ın staj yaptığı şirket çıkışında Berrak’ı ölümden kurtarmasıyla kendisine saplantılı şekilde bağlanan Berrak, abisinin de gücüyle Ayaz’ı elde etmeyi kafasına koymuştu. Üstelik Ayaz’ın kalbinde başkası olduğunu dile getirmesi dahi Berrak’ı saplantısından vazgeçirememişti. Ayaz’ı kendine aşık zanneden Berrak, tüm hayallerini yıkan gerçeğe rağmen sevdiği adam tarafından reddedilmeyi kaldıramayarak yaşananları abisi Ertan’a anlattı. Ailesini her şeyden önemli olarak gören Ertan ise hiç vakit kaybetmeden Ayaz’ın karşısına çıkıp ona büyük bir teklifte bulundu; Berrak’la evlenmesi karşılığında dünyaları onun önüne serecekti. Kalbi Firuze ile dolu olan Ayaz ise bu teklifi reddetti. Berrak gibi hayırı bir cevap olarak kabul etmeyen Ertan, Ayaz ile Firuze aşkındaki bir diğer engel olacaktı.

  • 3.

    Firuze’ye romantik bir evlilik teklifi edip eve dönen Ayaz’ın mutluluğu uzun sürmemişti. Ertan reddedilmenin intikamı olarak Ayaz ve ailesinin uzun süredir kaçtıkları babalarına evlerinin adresini vermişti. Evin girişinde babasını ve kardeşini yerde yatarken gören Ayaz ne yapacağını şaşırmışken yaşananları tahmin etmek zor değildi.

  • 4.

    Hayattaki en değerli varlığı olan annesini kurtarmak isteyen Ayaz, Ertan’dan yardım istemiş ve teklifini kabul etmiştir ancak bu yardımın bir sonucu da Firuze’yi kaybetmekti. Olaylardan haberi olmayan Firuze, Ayaz’ın habersizce gitmesinin ardından yıkılmış ancak hayat onu da bambaşka bir yere sürüklemişti.

  • 5.

    Babası Yaşar’ın çalıştığı şantiyede yaşanan kazadan sorumlu tutulması Firuze’nin tüm hayatını değiştirmişti. Ertan ve Mehveş işçilere para vererek konuşmamalarını sağlamış, suçu ise Yaşar’ın üzerine yıkmışlardı. Tüm suçlamalar üstüne yıkılan Yaşar, demir parmaklıklar arkasına girince Firuze, babasının masumiyetini kanıtlamak için büyük bir plan yapıp hemen harekete geçti ve artık o; Firuze Özüm’dü! Gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışan Firuze sahte kimliğiyle Ertan’ın yanında işe başlamış, bazı ipuçlarına ulaşmıştı. 

  • 6.

    Ertan’ın evine projesini göstermek için giden Firuze’nin gördükleri karşısında adeta dünyası başına yıkılmştı. Kendisine hiçbir açıklama yapmadan terk eden Ayaz, Berrak ile karşısındaydı! Babası için savaşan Firuze’nin artık kalbine karşı da savaşması gerekecekti...

  • 7.

    Firuze’yi karşısında gören Ayaz oldukça şaşırmış, Firuze’nin bir işler çevirdiğini anlamıştı. Firuze’nin şirketten ayrılması için elinden geleni yapan Ayaz, Firuze’nin gitmemekteki ısrarını öğrenmek için onu takip etti. Yolun sonunun cezaevine çıkması ve öğrendikleri Ayaz’ı bir kez daha şok etmişti.

  • 8.

    Verdiği yalan ifadeyle suçladıkları adamın Firuze’nin babası olduğunu öğrenen Ayaz, Ertan’dan hesap sormak istese de annesinin durumu karşısında eli kolu bağlıydı. Şirketin güvenlik görüntülerinin değiştirildiğini anlayan Firuze için bir umut ışığı belirmiş, Ayaz’ın gerçekleri kanıtlayabileceğini düşünmüştür.

  • 9.

    Babasının ölümüyle sonuçlanan suçu üzerine almaya karar vererek her şeyi düzelteceğini düşünen Ayaz, Firuze için tekrardan umut olmuştur.

  • 10.

    Ayaz’ın ifadesini düzeltmek için harekete geçmesini haber alan Ertan, bir kez daha Ayaz’ın hayatını değiştirecek teklifte bulunmuştu. Ayaz ya sevdiği kadını seçip annesini hapse gönderecek ya da annesini seçip bir kez daha Firuze’nin tüm umut ışığını söndürecekti.

  • 11.

    Ayaz, annesinin özgürlüğü için Firuze'nin umutlarını tekrardan yıkmayı göze almak zorunda kalmıştı. Yaptığı seçim sonrası kalbi ve vicdanı arasında sıkışan Ayaz, Ertan'la kavga etse bile içine düştüğü durumu değiştiremedi. Sevdiği adam tarafından tekrardan darbe alan Firuze Ayaz'la yüzleşmek istedi.

  • 12.

    Ayaz'ın davranışlarına bir türlü anlam veremeyen Firuze'nin aklındaki soru işaretlerini biraz olsun dindirecek olan bilgi ise avukattan geldi. Firuze'yi arayan Avukat Önder, Ayaz hakkında topladığı bilgileri anlatınca hikayedeki taşlar yerine oturmaya başladı. 

  • 13.

    Avukat Önder'in Firuze'ye sadece Ayaz'la ilgili değil asansör kazasıyla ilgili de haberleri vardı. Kafası iyice karışan Firuze, Ertan'ın hediyesini gördükten sonra Ayaz'ın odasına gidip, gözyaşları içinde ondan yaşananları anlatmasını istedi. Ayaz ise Firuze'nin soruları karşısında sessiz kalmak zorundaydı...

  • 14.

    Hem babasını kurtarmak hem de sevdiği adamın sırrını öğrenmek için çabalayan Firuze'nin asıl sınavı başka bir nedenden olacaktı. Faruk'un ofise gelmesi ile adeta saklambaç oynayan Firuze'nin tüm planını riske atacak hamle ise Yaşar'ın kızlarının adını Ertan'a söylemesi oldu. Firuze'nin ismini duyar duymaz büyük şaşkınlık yaşayan Ertan hemen Mehveş'i arayarak kızı bulmasını istedi. Bu konuşma sonrası ise tüm oklar Firuze'nin üstüne dönmüş oldu. 

    Şimdi akıllardaki tek soru ise; Firuze'nin gerçek kimliği ortaya çıkacak mı? 

  • 15.

    Ertan’ın isteğini yerine getirip görüntülere ulaşan Mehveş, Firuze’nin gerçek kimliğini ortayı çıkarmıştı. Şüphelerinde haklı çıksa da Firuze’ye saplantılı şekilde hayran olan Ertan, onu cezalandırmak yerine onunla oynamayı seçti. Firuze ile Ertan arasında yaşananların dışında Mehveş’in planları çok farklıydı.

  • 16.

    Önce Ertan’a kayıp dilekçenin bir fotokopisini daha sonra da Ayaz’a gerçek dilekçeyi veren Mehveş sayesinde Yaşar özgür kalacaktı. Ayaz dilekçeyi avukata yetiştirme telaşındayken, Ertan artık kartlarını daha açık oynamayı seçmişti. Firuze’ye dağ evinde sürpriz hazırlayan Ertan’ın yeni bir teklifi vardı. Teklif ise babasının özgürlüğü karşısında kendi özgürlüğüydü… Firuze ve Ertan’ın dağ evinde olduğunu öğrenen Ayaz ile Ertan arasındaki kavgada Firuze’nin Ayaz’ı koruması Ertan’ı şüphelendirdi.

  • 17.

    Dilekçe mevzusundan da hasarsız ayrılan Ertan’ın aklında ki tek soru ise Firuze’nin Ayaz’ı neden koruduğuydu. Bu sorunun cevabını ararken Firuze ile birlikte şok edici bir durumun içinde kendilerini buldular. Elvan’ı karşısında elleri kanlı bir şekilde gören Ertan’ın Firuze’ye bir teklifi daha vardı. Bu seferki teklifi ise kardeşinin özgürlüğü karşılığında kendisiyle evlenmeseydi. Hiçbir zaman adalet yolundan ayrılmayan Firuze bu teklifi kabul etmek istemese de kardeşi için teklifi kabul etmek zorunda kalmıştı. Ayaz ise tam kendi özgürlüğüne kavuşup, aşkının peşinden gidecekken yine kendini hikâyenin başında bulmuştu.

  • 18.

    Firuze’nin Ertan’la evlenmesine bir türlü anlam veremeyen Ayaz, duydukları sonrası daha da yıkılırken asıl büyük darbeyi annesini kaybetmekle aldı. Firuze ile arasında yaşananların haricinde Berrak’ın hamileliği şok etkisi yarattı. Kendisini yeni bir çıkmazın içinde bulan Ayaz, bir şok da babasını İstanbul’a getirenin Ertan olduğunu öğrenmesiyle yaşadı. Bu saatten sonra Demirkan ailesinin en büyük düşmanı Ayaz’dı ama bunu tek başına yapamazdı. Kendine güçlü bir yardımcı arayan Ayaz’ın ortağı ise Mehveş oldu. Güçlerini birleştiren ikili Ertan’ı yıkmak için her yolu denemeye karar verdi. 

  • 19.

    Kardeşini korumak için Ertan’la evlenmek zorunda kalan Firuze’nin bu sefer de İclal yüzünden babasıyla arası açıldı. Yaşar Firuze’nin Ertan’la evlenmesini kabullenemeyerek Firuze’yi evlatlıktan reddetti. Firuze ise asıl şoku Elvan’a saldıran adamın vazo yüzünden değil, boğularak öldüğünü duyunca yaşadı. Duydukları sonrasında Firuze, Ertan’dan şüphelenmeye başladı. 

  • 20.

    Firuze ile Ertan’ın düğün kutlamasına gelen Ayaz, vakit kaybetmeden Firuze ile geçmişte sevgili olduklarını açıklayarak üstüne gitmeye çalışsa da Ertan duyduklarını sakinlikle karşıladı. Kutlama boyunca ağzını bıçak açmayan Firuze’nin yüzünü güldüren olay ise Ayaz ile el ele tutuşması oldu. 

  • 21.

    Şimdi akıllardaki tek soru ise; Firuze’nin amacı ne?