Öfkeli ve asi bir genç; Hasan!

İçindeki öfkenin ateşiyle yanan genç bir delikanlı, Hasan...

  • 1.

    Hasan annesinin aslan oğluydu. Babasını çok erken yaşta kaybedince annesinin kanatlarının altında yaşamış, Annesini babasından boşalan yere de koymuş, daha çok bağlanmıştır. Annelerinin konakta itilip kakılmasına tanık olmuş, babasının ölümünden annesi suçluymuş gibi konuşmaları duymuş bir yanları eksik olsa da mutlulukları devam etmiştir.

  • 2.

    Gülperi'nin hapse girmesiyle bu mutlulukları yarım kalmıştı. Artık babası gibi annesi de yanınlarında değildi. Onları terk etmişti. Bu durum Hasan'ı daha öfkeli daha hırçın biri yapmıştı.

    Kardeşleri için artık sorumluluğu eline alma vaktiydi. O da bir abi olarak sorumluluğunu yerine getirmişti.

  • 3.

    Dedesi, Babaannesi, Amcası, Halası tarafından sürekli annelerinin suçlu olduğuna inandırılan Hasan, Gülperi'den nefret ederek yıllar geçirdi.
    Dedesinin kanatları altında mutluydu. Gülperi'nin hapishaneden çıkması ve çocukları için mücadele etmesi tüm dengeleri değiştirdi.
    Hasan, karşısındaki Gülperi'den ölesiye nefret ediyordu. Bu yüzden dedesinin yanında yer aldı ancak mahkeme velayetini annesini verdi.

    Annesini hor gören Hasan hep suçlu olarak onu gördü. Onunla birlikte bir kapıcı dairesinde yaşamak istemeyen Hasan, amcasıyla bir plan yaptı. Planı istediği gibi gitmemişti ve kendisi de hapse girdi.

  • 4.

    Cezaevindeki Hasan'ı ziyarete giden Kadir, yanlış bildiği her şeyi Gülperi'nin başına aslında neler geldiğini bir bir anlattı. Hasan'ın suçlu bildiği annesi masumdu. Dedesi onlara yıllar boyunca yalan söylemişti.

    Kadir'in getirdiği dosyalarda annesinin hapishaneden onlar için yazdığı mektupları okuyan Hasan gözyaşlarına hakim olamadı. Annesi, Hasan'ı cezaevinden çıkartabilecek parayı toplamak için elinden geleni yaptı ancak Yakup buna izin vermedi. Ve ancak parayı Hasan'ın velayeti kendisine verilirse verebileceğini söyledi. Bunun üzerine Gülperi, oğlunun özgürlüğü için ondan uzak kalmaya razı oldu.

  • 5.

    Velayeti dedesinde olan Hasan için artık seçim zamanıydı.

    Hasan, dedesini mi yoksa annesini mi seçecek?