Vartolu ile Sadiş'in aşkı!

Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma, 16:07:03

  • 1

    İki küçük kalp Salih ve Saadet... 1f495

    Onlar Çukur'da birbirlerini bulmuş arkadaş olmuş iki mutlu çocuklardı. Yaşamın zorlukları karşısında birbirlerine hep destek olmuşlardı. Her şeylerini paylaşan bu iki çocuğun küçük kalpleri her zaman birlikte atıyordu.

  • 2

    Ancak kaderin onlara kötü bir sürprizi vardı. 

    Salih'in üvey babası annesini gözlerinin önünde öldürdü.

    Artık Salih'in Çukur'da kimsesi yoktu. Bu yüzden dedesinin yanına gönderildi.

    Salih hem evinden hem annesinden hem de Sadiş'inden uzakta yaşamaya başladı.

  • 3

    Aradan geçen acımasız yıllar sonunda; Salih olarak ayrıldığı Çukur'a Vartolu Saadeetin olarak geri döndü.

    Artık tek bir amacı vardı o da Koçovalıları yok edip Çukur'u ele geçirmekti!

  • 4

    Geçmişini bir sır gibi saklayan Vartolu çocukluğuna dair en güzel hatırasını gördü. Çukur'a geri dönmesiyle geçmiş yaraları birbir açılmaya başlamıştı. Aklında ve kalbinde sakladığı Sadiş'i çok uzakta sansa da Saadet aslında Koçovalılar'ın evinde yaşamaktaydı.

  • 5

    Sadiş'i gördükten sonra büyük bir ikilem yaşayan Vartolu sonunda onu aramaya karar verdi. Yıllar sonra Saadet'in sesini duymak Vartolu'nun içindeki o masum çocuk Salih'in hareket etmesine sebep olmuştu. 

  • 6

    Vartolu, Saadet'e kendini farklı bir kişilikte tanıttı. Vartolu Saadettin yerine Öğretmen Salih olduğunu söyledi. 

    Vartolu çok uzun zamandır unuttuğu mutluluğu yine Sadiş'te bulmuştu. Onunla konuşmak onu bambaşka hale getiriyordu.

  • 7

    Saadet içinde zorlu bir dönem başlamıştı. Koçovalıların yanında Vartolu'nun gerçek kişiliğini bilmeden yeniden aşkı hissetmeye başlamıştı.

    Vartolu ise artık Saadet'in yanında olup onu uzaktan uzağa korumaya başlamıştı.

  • 8

    Saadet, Salih'in Çukur'da olduğunu onu koruduğunu anlamıştı. Artık Salih'le görüşmek istiyordu. Fakat bu görüşme hayal ettiği gibi değildi. Çünkü Vartolu, Sadiş'inin kendisini eskiden tanıdığı o masum çocuk olarak bilmesini istiyordu. Karşısında eli kana bulanmış bu adamı görmesini istemiyordu.

  • 9

    Sadiş, ne Salih'le ne de Salihsiz yapabiliyordu. Hayatının alt üst olmasından onu sorumlu tutuyor Salih'e hayatından çıkmasını istediğini söylüyordu.

    Sadece kısa bir süre...

    Daha sonra yüreği ne olursa olsun bir daha onu kaybetmeye göze alamıyordu. Onun kendisinden bir kez daha uzaklaşmasını istemiyordu. Ve Salih'le görüşmek istedi. O duvarın altında buluşmak birbirlerini görmeseler de yanında hissetmek ona yetecekti.

  • 10

    Ve yıllardır isimlerinin kazılı olduğu o duvarın altında buluşan Sadiş ve Salih bir aşkı büyütüyorlardı. 

     

  • 11

    Ta ki Baykal, Vartolu'yu tehdit edene kadar...

    Vartolu çocukluk aşkı Sadiş'i koruyabilmek adına, ona evli olduğunu söyledi. Böylece uzak kalmaları için bir bahaneleri olacaktı.

    Vartolu'nun bu kirli dünyasında Sadiş'le saf ve temiz bir aşkı yaşama şansı var mı?

  • 12

    Koçovalılar'ın evine giden Vartolu hiç beklemediği bir anda Sadiş'i görür. Vartolu, Sadiş'e ilk defa bu kadar yaklaşmıştır. 

  • 13

    Vartolu'nun kim olduğunu görmek için pencereden dışarı bakan Sadiş büyük bir şok yaşar. Karşısındaki adam onun çocukluk aşkı Salih'ti. Koçovalılar'ın en büyük düşmanı onun kalbinin tekrar çarpmasına neden olan adamdı.

  • 14

    Ne yapacağını bilemeyen Sadiş eski günleri düşünmeye başlar. Düşünmeye başladıkça unuttuğu sandığı anıları tekrar ortaya çıkar. Küçükken Salih'in onu İdris'in evine getirdiğini, orasının babasının evi olduğunu hatırlar. 

  • 15

    Sadiş ne yapacağını, ne hissedeceğini bilemiyordu. Yıllar sonra karşısına çıkan çocukluk aşkı Salih, ailesi bildiği Koçovalı Kahraman'ı öldürmüştü. Baş düşmanlarıydı. Aşka olan inancını yitirmiş, Salih'in yaptığı karşısında kendisini ailesine karşı suçlu hissediyordu. Ve canına kıymak istedi. Son anda Yamaç'ın yetişmesiyle kurtuldu.

  • 16

    Sadiş, Vartolu ile yüzleşmek istedi. Ona hesap soracaktı, yaptıklarının hesabını.

    Gerçek kimliği açığa çıkan Vartolu sevdiği kadını karşısında gördüğünde daha fazla dayanamadı ve omzunda ağlamaya başladı. Sadiş, Vartolu'ya sen bütüm ihtimalleri öldürdün demesi onu tam kalbinden vurdu. Çünkü Vartolu, Koçovalılar'a açtığı savaşta sevdiği kadını da bilmeden kaybetmişti.

  • 17

    Büyük savaş başlamak üzereydi, Yamaç bu savaşta Vartolu ile Sadiş'in zarar görmesini istemediğinden Sadiş'ten yardım istedi ve sevdiğin adamı al buralardan gidin dedi. Sadiş, Salih'in yanına giderek Çukur'u bırakıp onunla gitmesini istedi. Birlikte küçük bir evde mutlu bir hayat yaşacaklardı hayallerine Salih'i ortak ederek onu bekleyeceğini söyledi.

  • 18

    Ancak Vartolu, Çukur'u terk edip intikamını almadan çekip gitmek istemiyordu bu yüzden gönül ağrısı Sadiş'i ile gitmedi.

    Aklı ve kalbi Sadiş'indeydi...

  • 19

    Ve büyük savaşın sonunda Vartolu'nun öldüğünü sanan Sadiş büyük bir üzüntü duyuyordu. Canı yanıyordu. Kimseye belli etmeden içinde gizlice yasını tutuyordu...

  • 20

    Vartolu ölmemişti. Yamaç'ın planı onu kurtarmıştı. Sadiş'in karşısında çıkan Vartolu ona ölmediğini söyledi. Sadiş çok sevinmişti. Ancak Salih'ine kolyesini bırakıp terk etti. Çünkü onunla gelmeyerek aslında onun için Salih çoktan ölmüştü.

    Savaşı seçmiş aşklarını bir kenara itmişti.

  • 21

    Sadiş yüreğinde ince bir sızı gibi sakladığı aşkını Nedret öğrendiğinde Çukur'da her şey alt üst oldu. Sadiş kendini kimseye anlatamıyordu. Sultan kendisini evlatlıktan reddetmişti. Onu hain olarak görüyorlardı. Sadiş'te evi terk ederek Çukur'dan gitti. Vartolu, Sadiş'in peşinden gitti 

  • 22

    Salih ve Sadiş yaşamadıkları o küçücük mutluluğu yaşadılar... Yıllarca birbirine hasret iki kalp şimdi karşı karşıyaydı... Salih belki de hayatında ilk defa annesinden sonra bu kadar huzurla gözlerini kapamıştı...

  • 23

    Aşkları bir masal gibi giderken İdris Koçovalı'nın Sadiş'i geri almaya geldiğinde Sadiş, Vartolu'yu ardında bırakarak gitmek zorunda kaldı.

    Sadiş'ini de yitiren Vartolu'nun öfkesi artık tüm herkesin üzerindeydi!

  • 24

    Sultan, Vartolu'nun zayıf damarını bulmuştu!

    İdris'e Saadet'i evlendireceklerini, uygun birini bulduklarını söyledi.

    Saadet ise bu duruma "sen nasıl istersen baba" diyerek cevap verdi, İdris Babasına karşı gelemezdi. Vartolu bu durumdan habersizdi. Ta ki Medet'ten duyana kadar...

    Bu haberin doğruluğunu öğrenmek için Vartolu, Saadet'i okula çağırdı. Saadet'tin evleneceğini söylemesiyle sinirlerine hakim olamadı. Önce ortalığı yıktı, ardından Saadet'i tehdit etti.

  • 25

    Daha sonra öfkeyle yaptığı bu davranıştan üzüntü duyan Vartolu, Sadiş'inin yanına gitti ve özür diledi... Vartolu ve Sadiş aşkını artık çok büyük bir sınav bekliyordu...

    Şimdi ne yapacaklar?

  • 26

    Vartolu, İdris Baba'dan Saadet'in evleneceğini duyduğundan beri bu kişinin kim olduğunu öğrenmeye çalışıyordu. Saadet'e "kaç yaşında, yakışıklı mı, zengin mi?" gibi sorular sordu. Onu bulacağını söyleyen Vartolu'ya Saadet rest çekti. Eğer (Cemil'in) başına bir şey gelirse Vartolu'nun bir daha yüzüne bakmayacağını söyledi.

  • 27

    Vartolu, Saadet'in Cemil ile evleneceğini öğrendi. Cemil'in arabasının peşine düştü ve arabasından iner inmez ateş açtı. Ancak hesaplamadığı bir şey vardı. Cemil'in arabasında Saadet vardı. Vartolu'nun bir çılgınlık yapmaması için Saadet, Cemil'in arabasına geçmişti. Saadet'i karşısında gören Vartolu şaşkınlığını gizleyemedi.

  • 28

    Büyük bir hata yaparak Saadet'in içinde olduğu arabaya kurşun yağdıran Vartolu, karşılaştığı sürpriz ile adeta yıkıldı. Saadet'i bir daha yüzüne bakmayacağını düşünen Vartolu'nun elinden hiçbir şey gelmedi.

  • 29

    Büyük gün gelmişti, Saadet ve Cemil istemeseler de evleneceklerdi. Ancak Saadet'in aklı hala çocukluk aşkı Salih yani Vartolu'daydı. Gelinliği giyen Saadet, derin düşüncelere dalmıştı.

  • 30

    Bu sırada Koçovalı evine gelen Vartolu son bir kez İdris ile konuşmak istedi. Vartolu, ''Bana tekrar insan olabileceğimi hatırlattı. Meğer benim içimde bir tanecik bir tohum varmış, onu buldu, kazıdı, kazıdı buldu. Filizlendirdi, tam çiçeğe duruyordum ben, sen durdun karşımızda...'' sözleriyle Saadet'in önemini anlatınca İdris'in de gözleri doldu.

  • 31

    Vartolu, Sadiş'i sonsuza kadar kaybettiğini sanıyordu. Ancak hamile olduğunu öğrenen Sultan, Saadeti evde tutmadı ve kovdu. Eşyalarını alan Saadet kendini Vartolu'nun karşısında buldu. Vartolu'ya hamile olduğunu söylediği anda her şey değişti. Vartolu yanına Medet'i de alarak Sadiş'le hayallerini yaşattığı o köy evine gitti. Ve mutlu mesut yaşamaya başladılar. 

  • 32

    Ta ki Karakuzular gelene kadar. Karakuzular gelip Sadiş'i kaçırınca Vartolu hem oğlunu hem de sevdiği kadını yitirmenin acısıyla ne yapacağını bilemiyordu! 

  • 33

    Sadiş'ini bulmak için Çukur'a geri geldi. Ancak henüz Sadiş'inin öldürüldüğünü düşünüyordu. Halbuki Saadet, Karakuzular'ın elinde rehin tutuluyordu.

  • 34

    Vartolu, Sadiş'ini almak için Karakuzu lideri Çeto'nun intikamını almak için ona silah doğrulttu. Ancak Çeto'nun Vartolu için oyunları bitmemişti. Sadiş'ini geri alabilmek için onların istediklerini yapmak, yeniden kirli işlerine alet olmak zorundaydı. Ve oldu da ancak Vartolu'ya Sadiş'in öldüğünü söylediler. Ve Vartolu sevdiği kadının acısı ile Karakuzular'dan intikam almak için harekete geçti!

  • 35

    Vartolu'yu ellerinden tutmak isteyen Karakuzular, Sadiş ve bebeğine zarar vermemiştir. Öldü sandığı Sadiş'i karşısında gören Vartolu büyük bir mutluluk yaşadı. Karakuzular'ın avcunda olan Vartolu bu sefer Sadiş ve bebeğini kurtarmak için Çeto ve Mahsun'un her istediğini yaptı.

  • 36

    Yamaç, Vartolu'nun Karakuzular'a çalıştığını, Saadet ve bebeğin hala yaşadığını öğrendi. Onları kurtarmak için Yamaç ve Vartolu büyük bir operasyon başlattı. Operasyon sonrası Vartolu bebeğini kollarının arasına almıştır.

    Tıkla izle!

  • 37

    Vartolu ve Sadiş bebekleriyle birlikte mutluluğa kavuştu. Aralarındaki tek engel olarak Cumali kaldı. Cumali, Kahraman'ın intikamı için Vartolu'yla yüzleşti. 

    Bu yüzleşme Vartolu ve Sadiş'i ayıracak mı?

  • 38

    Cumali ile Vartolu yüzleşmesi gerçekleşmiş, abi-kardeş arasındaki husumet sona ermişti. Vartolu ve Sadiş için artık vakit ''mutluluk'' vaktiydi. Bebeğiyle birlikte evine dönen Saadet'i Sultan kapıda karşıladı.

    Tıkla izle!

  • 39

    Eskisi gibi her zorluğa birlikte göğüs germeye başlayan Vartolu ve Saadet, yaralanan Medet'in başında bekliyorlar...

    Tıkla izle!

  • 40

    ''Özlüyorum Salih..."

    Vartolu ile Sadiş aşkı artık mutluluğa erişmişti. Koçovalılar'ın evinde küçük İdris ile birlikte mutlu bir aile tablosu oluşturan ikilinin keyfine diyecek yoktu, ta ki Akın ve Yücel'in oyunlarıyla Vartolu cezaevine girene kadar...

    Tıkla izle!

  • 41

    Cezaevindeki Koçovalılar ve Vartolu için de karar günü gelmişti. Saadet, küçük İdris ile birlikte aylardır göremediği Salih'i görmek için adliyenin önüne geldi. Sadiş'i ve İdris'i gören Salih'in yüzünde güller açtı ancak o diğer Koçovalılar gibi tahliye olamayacağı için sevinci buruk kaldı. Babasının katilini yakalamak için bir başka cezaevinin yolunu tutan Salih, arkasında gözü yaşlı bir eş bırakıyordu...

    Tıkla izle!

  • 42

    Vartolu, babasının katili olarak bildiği Ziya'nın Almanya'ya gideceğini öğrenince cezaevinden çıkmak için harekete geçti. Medet'i pasaportları alması için eve gönderen Vartolu, cezaevi görüşünde karşısında Saadet'i buldu. Saadet "umudum elimden kayıp gitmesin" diyerek Vartolu'yu vazgeçirmek istese de başarılı olamamıştı...

    Tıkla izle!

  • 43

    Vartolu'nun tek bir hedefi vardı o da babasının katilini bulmak ancak Sadiş'in bundan haberi yoktu. Saadet, Salihsizliğe alışamamış ve onu ararken, Vartolu'nun oğlu için yaptığı hediyeyi kapısında görüverdi. Umutları yavaş yavaş tükenmekte olan Saadet yeniden hayata tutunmak için bir sebep bulmuştu...

  • 44

    Ancak Salih'in bir türlü Saadet'i görmeye gelmemesi sabrını taşırmıştı. Sadiş, Damla'ya Salih'ten boşanacağını söyledi.

  • 45

    Saadet'in aldığı kararı duyan Yamaç, ona olup biteni anlatmaya karar verdi. Yamaç, Saadet'e Vartolu'nun şu an, onun eskiden sevdiği adam olmadığını söyledi. Salih'in babasının katilini bulana kadar da eskisi gibi olmayacağını ekledi.