EN KEYiFLi MAHALLE

Güncelleme: 06 Nisan 2020 Pazartesi, 16:46:18

Show TV’nin iddialı dizisi Roman Havası, Beykoz’da kurulan ve orijinal mahalleleri aratmayan dev bir platoda çekiliyor. Mahallede bakkaldan berbere, tamirciden terziye her şey orijinaline sadık bir şekilde kuruldu

Yakında yayınlanmaya başlayacak olan Roman Havası dizisini dev bir ekip hazırlıyor. Dizi Beykoz’daki eski Kundura Fabrikası’nda kurulan dev bir platoda çekiliyor. Platoya orijinal bir mahalle kuruldu. Kurulan mahalle, gerçek mahalleleri aratmıyor. Dizi bakkalından berberine, manavından terzisine, her şeyiyle orijinal bir Roman mahallesinde çekiliyor. Yapımcılığını Erler Film’in, proje tasarımını usta isim Türker İnanoğlu’nun üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Hakan Arslan otururken, senaryosunu ise Fethi Kantarcı, Barkın Şenüren ve Saygın Delibaş kaleme alıyor.

Show TV’nin yeni dönemdeki merakla beklenen projelerinden birisi olan Roman Havası’nın kadrosu da bomba gibi!

Dizinin başrol oyuncuları arasında; Oya Başar, Levent Ülgen, Günay Karacaoğlu, Petek Dinçöz, Erkan Şahin, Cezmi Baskın, Lalizer Kemaloğlu, Boğaç Aksoy, Gökhan Şahin, Gülay Baltacı, Mehtap Ar, Hakan Dülger, Çiğdem Aygün, Galip Erdal ve Mesut İzgi gibi usta isimler yer alıyor. Bu eğlenceli dizinin setine konuk olduk. Dizide Zarife rolüyle izleyeceğimiz usta oyuncu Oya Başar ile sevdiğine anası Zarife yüzünden bir türlü kavuşamayan Aslı’yı canlandıran Petek Dinçöz sorularımızı yanıtladılar.

 

Oya Başar

 

‘Adım Zehir Zarife herkese çift tarife’

 

Rolünüzden biraz bahsedebilir misiniz? Zarife nasıl bir karakter?

 

Zarife neşeli, keyifli her istediğini yapan bir karakter. Zaten genelde de adım Zehir Zarife. Herkese çift tarife. Herkesten bir fazlasını alıyor. Çok keyifli. Üç kızı var. Yeni evleniyor bir kocası, karşı evde iki görümcesi var. Onlarla takışıyor. Çalışıyorlar beraber aynı gazinoda. Keyifli bir hayatları var. Hayata gülerek bakmayı biliyorlar.

 

Oynadığınız karakter için özel bir çalışma ve gözlem yaptınız mı?

 

Genelde gözlem yaparız oynadığımız şeyler bildiklerimiz. Fotoğraf çeker gibi onların özelliklerini alıyoruz. Ama diziye başlarken de birkaç arkadaş bizi bu konuda Romanlar konusunda bilgilendirdi.

 

Ne gibi?

 

Onların kendi aralarında konuştukları bir dil var. Bazı şeyleri başkaları anlamasın diye söyledikleri şeyler var. Kendi aralarında bir dilleri var. Onları öğrenmeye çalıştık, hitap şekillerini. 

 

İzleyiciyi bu dizide neler bekliyor?

 

İzleyiciyi bu dizide keyif bekliyor. İzlenilecek, ailece oturup “Gönlümüz açılsın, keyfimiz yerine gelsin” diyecekler. Kahkahalar bekliyor. Kahkaha atmasalar da gülümser seyrederler. Yaşamın günlük sıkıntılarından kurtulacaklar diye düşünüyorum. Keyifle çalışıyoruz. Biz keyifle çalıştığımız için o da seyirciye yansıyacaktır. 

 

Reyting savaşının neresinde olacak bu dizi?

 

Biliyorsunuz bu tip şeyleri önceden söylemek çok zor. Her şey o kadar farklı ki. Biz iyi olacağına inanıyoruz. Seyircinin seveceğine inanıyoruz. Bunu seyirci belirler tabii.

 

Romanlar hakkında neler düşünüyorsunuz?

 

Romanları çok severim. Bana çok keyifli geliyor onların yaşadığı hayat. Dünyaya gülerek bakmasını biliyorlar. Çok fazla dert etmiyorlar bir şeyi. Hayatta bu kadar dert edecek bir şey olmamalı yaşarken. Bir anda kavga ederken bir anda dans ederler. Çok güzel bir şey. Bir anda bırakabiliyorlar. Biz tutarız üzüntümüzü sıkıntımızı, onlar bir anda kızıyor, bir anda geçiyor. Güzel geçiyor, seviyorum onları. Bohem yaşıyorlar.

 

Petek Dinçöz

 

‘Benim kanımda Romanlık var’

 

 

Karakterinizden biraz bahseder misiniz?

 

Aslı karakteri, Oya Başar’ın kızı... Kerem’e âşık. Çocukluklarından beri, hatta kundaktan beri birbirine âşık olan ama bir türlü annesi yüzünden kavuşamayan bir genç kızı canlandırıyorum. Roman kızı, şarkıcı. Şarkıları da ben seslendiriyorum. Sesli çekiliyor zaten, ezber yapılmak zorunda. Çok güzel bir kadroyla birlikte çalışıyoruz. Oya Abla’dan da birçok şey öğrendiğim kesin. Sorarım hatta “Nasıl oldu” diye. Kendimi şanslı hissediyorum. Hep hayalimdeki projeydi, kısmet olmamıştı başka bir projeye imza atmıştım. Bu zamana denk geldi. “Roman Havası”yla herkes üzüntülerini, dertlerini bir nebze olsun unutacak. Keyifli saatler geçirecekler diye düşünüyorum.

 

Karakteriniz için özel bir çalışma yaptınız mı?

 

Roman mahallesine gittim birkaç kez. Kendime birçok Roman arkadaş edindim. Orada görüştüğüm Roman arkadaşlarım da vardı. Şive konusunda da çok zorlanmadım. Kanımda Romanlık var (gülüyor). n Gerçekten var mı, espri mi yapıyorsunuz? Belki uzaklardan gelen bir Romanlık olabilir, belki anne tarafından. n Bu dizide izleyicileri neler bekleyecek? Çok keyifli. Dans var. Şov var. Kahkaha var. Birçok şey var. İzleyip izleyici kendi kararını kendi versin diyorum.

 

Reytinglerde hedefiniz nedir?

 

Bu çok büyük bir pasta. Allah herkesin ekmeğini versin. Bu pastada da bence biz krema olabiliriz.